Ada Roseti, Games of Science

Ada Roseti este creatorul formatului Games of Science şi trainer în cadrul sesiunilor de pregătire. Ea este doctorand al Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii din Bucureşti, cu o cercetare legată de interacţiunea dintre oamenii de ştiinţă şi public. Este motivată de dorinţa de a schimba doar puţin, dar în locuri esenţiale, atitudinea tinerilor cercetători faţă de interacţiunea cu publicul, dar şi cu colegii lor. 

Carmen Nicolae, trainer

Carmen Nicolae este trainer în cadrul Games of Science şi doctorand al Facultății de Inginerie Chimică și Biotehnologii la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, cu o cercetare centrată pe printarea 3D de structuri pentru reconstrucție osoasă. Este pasionată de cercetare şi comunicare şi consideră că învaţă de la studenţii ei cel puţin la fel de mult cât învaţă ei de la ea.

Andrada Balmez, trainer

Andrada Balmez a studiat biologia la Imperial College din Londra, are un master in biologie de la Universitatea din Koln, iar acum este sudent la Facultatea de litere a Universităţii Babeş Bolyai din Cluj-Napoca. Este facilitator în cadrul atelierelor STEAM de la QUB, Centrul Cultural Clujean. În timpul liber caută modalităţi de a aduce mai mulţi oameni de ştiinţă în faţa publicului larg, aşa că, după ce a câştigat premiul întâi la prima ediţie a Games of Science, în 2022, a decis să se implice direct în organizarea şi desfăşurarea Games of Science de acum înainte, de la partea administrativă la partea de training. 

Laura Hroştea, trainer

Laura este doctor în fizică, cercetător științific în cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, unde studiază materiale cu potențial fotovoltaic în vederea optimizării celulelor solare. Pe lângă activitatea din laborator, Laura este interesată și de popularizarea științei în exteriorul laboratorului, drept pentru care s-a implicat în mod constant în evenimentul "Noaptea cercetătorilor". De acolo și până la Games of Science, a fost nevoie doar de un click. Astfel, Laura a câștigat experința de participant, la prima ediția GoS în 2022, iar din 2023, s-a alăturat echipei de traineri, unde vrea să pună în practică planul ei de a traduce termenii științifici în limbajul comun.

Cezara Bucătaru, trainer

Cezara este doctor în fizică, absolventă a Universității Alexandru Ioan Cuza, specializată în studiul unor molecule de interes biologic cum e ADN-ul folosind nanopori proteici. Ea este pasionată de comunicarea științifică, motiv pentru care a și participat in 2023 la Games of Science. Din acest an, Cezara s-a alăturat echipei de traineri, alături de care vrea să inspire pe tinerii cercetători să fie mai deschiși și mai interesați de interacțiunile cu publicurile cele mai diverse.

Andra Păsărin, trainer

Andra este masterandă în cadrul Facultății de Inginerie Medicală a Universității Politehnica din București. Este pasionată de tehnologiile inovative utilizate în dezvoltarea dispozitivelor și echipamentelor medicale. De asemenea, o motivează perspectiva de a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor.

Mălina Crudu, trainer

Mălina a studiat informatica la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj-Napoca, iar în prezent face un masterat în Inteligență Computațională Aplicată. Lucrează ca software engineer, dezvoltă platforme pentru evitarea risipei alimentare și investighează procesarea limbajului natural în limba română. Pasionată de cercetare, după participarea la ediția de la Cluj din 2023 a Games of Science, a decis să se alăture proiectului prin implicarea în organizarea și desfăşurarea edițiilor viitoare de Games of Science.

Brenda Piuaru, trainer

Brenda este absolventă a Universității Transilvania din Brașov și Doctor în marketing din 2024. Ea s-a specializat în comunicare, marketing și fonduri europene, cu un focus pe o mai bună colaborare între autorități și beneficiarii de finanțare europeană în România. Cu o bogată experiență în accesarea fondurilor nerambursabile, se implică adesea voluntar în proiectele ONG-urilor, oferind sprijin în obținerea finanțărilor și transformând ideile acestora în acțiuni concrete. Totodată, în calitate de manager al întreprinderii sociale Ateliere Dreptaru, își îndreaptă energia și creativitatea către organizarea de activități artistice, construind un spațiu în care membrii comunității pot descoperi și experimenta frumusețea artei. În 2023 a participat la Games of Science, iar din 2024 a devenit unul dintre trainerii acestei echipe.

Raluca Bârsan, trainer

Raluca a absolvit Facultatea de Inginerie la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu şi acum îmbină pasiunea pentru educație şi problem solving ca facilitator în cadrul Centrului de Design Thinking: ULBS D-School. Împreună cu colegii din universitate şi echipa de voluntari, a reuşit să inițieze un program de 10 săptămâni de introducere în design thinking. Programul nu se adresează doar studenților şi elevilor, ci şi profesorilor din universitate. Pentru că a văzut în ULBS puterea unei comunități de design ajunsă în 2024 la 22 de profesori, s-a alăturat comunității GoS pentru că vrea ca tinerii să ia ştiința în serios şi în timp ce învață jucându-se.

Iulia Scărlătescu, Project Coordinator

În calitate de psiholog și psihoterapeut, Iulia ajută oameni și organizații să îți definească obiectivele și să determine pașii prin care acestea să devină realitate. Ea a sprijinit Games of Science din primul an, în 2023 s-a implicat direct în derularea sesiunilor și pregatirea lor, iar din 2024 este coordonatorul proiectului.

Diana Maxim, Project Manager

Diana este studentă la facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul UniBuc. Psihologia, educația și comunicarea sunt domeniile în care se simte acasă. Crede că este nevoie de alternative calitative, sigure și accesibile de informare în rândul publicului larg. Se alătură anul acesta ca mezina echipei, unde „organizare” va deveni numele ei mijlociu.

Daniel Milencovici, Organizator

Daniel Milencovici este doctorand al Școlii Doctorale de Muzică și Teatru a Universitătii de Vest din Timișoara și student al Facultătii de Psihologie la aceeași Universitate. Este profesor de muzică şi dirijorul corului de copii Consonanţe. Este pasionat de muzică, dar şi de felul în care aceasta influenţează psihicul omului şi, în special, starea de bine. În plus e un fan al Games of Science, unde a concurat în anii precedenți, iar anul acesta vine în calitate de organizator.

Gabriel Oteşanu, Organizator

Gabriel Oteşanu este psiholog clinician, cercetător asociat și masterand în cadrul Universității din București. Este fascinat de comportamentului uman, care, crede el, trebuie abordat din multiple perspective pentru a putea fi înţeles. La Games of Science l-a atras faptul că i-a dat ocazia de a vorbi pe înţelesul oricui despre subiectul lui preferat, psihologia.

Tudor Osiescu, Organizator

Tudor Osiescu este masterand în cadrul Facultății de Știința și Ingineria Mediului din Universitatea Babeș-Bolyiai din Cluj-Napoca, fost senator al studenților în Consiliul Studenților UBB și finalist Games of Science ediția 2023. El susține că majoritatea problemelor lumii pot fi rezolvate printr-o comunicare mai bună între părțile implicate, mai ales în ceea ce privește promovarea științei. De aceea el a participat la Games of Science în 2023, când a ajuns până în finala națională, iar din acest an s-a alăturat echipei de organizare.

Asociaţia SciPublicForum îşi propune să contribuie la dezvoltarea societăţii în care trăim prin pregătirea şi antrenarea omenilor de ştiinţă pentru colaborare şi comunicare cu publicul larg, prin organizarea de evenimente pe teme ştiinţifice pentru publicuri diferite şi prin crearea de comunităţi dedicate cercetării şi comunicării ştiinţei pentru toată lumea.

Misiunea SIS este să susțină indivizi și organizații să înțeleagă transformările viitorului și să dezvolte soluții sustenabile de tehnologie, politici publice și antreprenoriale.

SIS organizează mai multe incubatoare și programe educaționale în România și Europa Centrală și de Est, precum Future Makers, Academia de Sustenabilitate, TRANSFORMATOR și Games of Science lucrând cu peste 10.000 de IMM-uri, ONG-uri și start-ups în fiecare an. De asemenea, SIS dezvoltă mai multe platforme de conversații precum Future Summit, Sustainable Futures sau Climate Change Summit și oferă consultanță și programe de executive education în foresight, inovație și sustenabilitate.