ȘTIINȚA PE ÎNȚELESUL TUTUROR

Games of Science este un proiect de promovare a comunicării științei pe înțelesul publicului larg, constituit din sesiuni de training cu tineri oameni de ştiinţă, la capătul cărora participanții se întrec într-un concurs de prezentări științifice.

Etapa 1: ateliere de comunicare publică în 8 universități din România

Etapa 2: competiție de public speaking cu 20 de finaliști și premii de 2000 de euro

  • Traininguri de comunicare publică

    În cadrul trainingului participanții învață să vorbească în public, află cum să-și folosească emoțiile pentru a fi mai convingători, exersează prezentarea subiectelor complexe ale cercetărilor proprii în limbaj simplu și se pregătesc să concureze în formatul specific al Games of Science, în cadrul finalei.

  • Finala

    Un format original, dezvoltat de specialista în comunicarea științei Ada Roseti cu obiectivul de a încuraja tinerii cercetători să se antreneze împreună pentru a putea explica idei și procese complexe. Competiția are runde eliminatorii de prezentări de 15, 30, 60, 120 şi 180 de secunde și premii de 2000 de euro.

  • Comunitate

    Participanții întră în comunitatea Social Innovation Solutions, organizație prezentă în 8 țări ce dezvoltă incubatoare și acceleratoare pentru start-ups, programe de educație în sustenabilitate pentru IMM-uri și platforme globale de conversație în inovație, schimbări climatice, trenduri de viitor și tehnologie.

Florin Teleanu este câștigătorul Games of Science 2023: discursul despre legătura dintre mecanica cuantică și fenomenele biologice a primit 2.000 de euro

Ediția a II-a a concursului Games of Science a fost câștigată de Florin Teleanu, doctorand la Universitatea din București și cercetător în cadrul proiectului ELI-NP (Laserul de la Măgurele). Pe locul 2 s-a situat Bianca Alexandra Stoean, care a vorbit despre terapiile fotodinamice folosite în tratamentul cancerului realizate de aceasta prin experimente in-vitro (laborator) oferind detalii pe care aceasta le-a obținut prin studierea unor molecule foto-active care au potențialul de a distruge celulele canceroase. 

”Este o experiență unică, care te ajută să te dezvolți atât profesional, cât și personal, într-un mediu cald și prietenos, cu oameni extraordinari.”

”Oamenii de știință trebuie să învețe și să comunice publicului larg și să explice ceea ce fac utilizând uneori chiar termeni echivalenți, mult mai simpli decât cei academici.”